Beeldende lessen voor kinderen

Op school:

Als cultuurdocent werk ik regelmatig op scholen in de regio en voornamelijk binnen Primair Onderwijs en Speciaal Onderwijs. Door jarenlange ervaring en opgebouwde expertise  is er al een heel archief aan lessen en projecten ontstaan. Dat kunnen lessen van bepaalde kunststromingen zijn, of een bepaalde kunstenaar die uitgelicht wordt zoals Rembrandt, van Gogh of Keith Haring. Maar ook erfgoed projecten en sinds kort zijn VTS gesprekken ook onderdeel van het aanbod. Natuurlijk zijn wensen van scholen altijd bespreekbaar en kunnen er lessen op maat gemaakt worden. Graag werk ik met een procesgerichte aanpak, dit geeft duidelijkheid en structuur. Ruimte is voor vrijheid en expressie!

Als cultuurdocent ben ik ook werkzaam voor Lukida onderwijs als invaldocent primair onderwijs. www.lukida.nl

 

Waarom kunst en cultuureducatie?

Kunst en cultuureducatie kan via het creatieve proces bijdragen aan wie je bent, je leefwereld ontdekken
door het aanboren en ontwikkelen van het beeldend vermogen en het ontdekken van talent.
Cultuureducatie met kwaliteit (CMK)  staat voor goed cultuuronderwijs waarbij kinderen zich ontwikkelen tot creatieve en kritische volwassenen. Ook De Blauwe Deur staat voor Cultuureducatie met kwaliteit. www.cultuureducatiemetkwaliteit.nl

Educatie en lessen voor volwassenen

Schilder en tekenlessen bij de Blauwe Deur geven:

  • De lessen geven uiting  aan het creatief vermogen, wat een ieder van ons heeft maar soms aangeboord moet worden. Je maakt iets tastbaars en een uniek eigen werk.
  • Elke les is er een nieuwe uitdagende teken of schilderopdracht waar soms ook langer aan gewerkt wordt dus meerdere lessen, vooral met een techniek als olieverf is dat het geval.
  • De lessen zijn geschikt voor zowel  beginners  als gevorderden, de ervaring leert dat cursisten ook van elkaar kunnen leren. 
  • Voor de lessen hoeft geen materiaal aangeschaft te worden. Het is belangrijk om met een goede kwaliteit acryl of olieverf, doeken, dragers  en tekenmaterialen te werken. 
  • De lessen kennen een reeks van 6 of 10 lessen met een strippenkaart zodat je een gemiste les altijd weer in kunt halen. De groepsgrootte is max. 8 personen.

Lees meer over de schilderlessen >De Blauwe Deur is aangesloten bij Mocca Amsterdam en Plein C Noord Holland en heeft diverse projecten in de database over kunststromingen en kunstenaars, maar ook over technieken en manieren.

 www.mocca-amsterdam.nl  en www.cultuurindeklas.nl

Meld je aan en kom een keer vrijblijvend langs!