Lopende projecten

Die heerlijke natuur!

Een kunst en cultuurproject in samenwerking met de stichting vrijwilligers kasteeltuinen Assumburg. In deze eerste editie heeft het projectteam gekozen voor de natuur om ons heen, met de focus op de regio. We zijn er in dit coronatijdperk bewuster dan ooit dat de nabije omgeving veel moois te bieden heeft als het over cultuurlandschap en natuur gaat! We trekken eropuit en genieten volop van de diversiteit die de omliggende gemeenten ons te bieden hebben. Heemskerk met duinen en strand, het agrarisch gebied, Beverwijk met zijn historische buitenplaatsen
en Uitgeest met polders, molens en het Uitgeestermeer. Kortom die heerlijke natuur waarvan we genieten en die wij graag vastgelegd zien om een grote foto-expositie te houden in de kasteeltuin van Assumburg.

Expositieperiode:
De 40 foto’s worden geexposeerd in de maanden augustus en september in de buitenruimte van de kasteeltuin, er worden 20 foto’s van jongeren en 20 foto’s van ouderen opgehangen.
De deelnemer aan de expositie mag na afloop zijn of haar foto mee naar huis nemen.

Het project Die heerlijke natuur! bestaat uit drie onderdelen:

1-Fotografie 

Foto’s maken van het landschap en de natuur in de regio; Heemskerk, Beverwijk, Wijk aan Zee, Uitgeest.
Hierbinnen verdelen we het project in twee groepen : Jongeren tot 18 jaar en Volwassenen vanaf 18 jaar.

Hoe kun je meedoen?
Stuur jouw gemaakte foto natuurfoto in en deel deze op social media #dieheerlijkenatuur.

Voorwaarden: De foto moet gemaakt zij in Heemskerk, Beverwijk, Wijk aan Zww en/of Uitgeest.

Van alle inzendingen wordt door ISOO Beverwijk een vakkundige jury, een selectie gemaakt van 40 foto’s. Deze geselecteerde foto’s worden uitgewerkt op acrylplaat 50×70 cm. Deze 40 foto’s zullen vervolgens tentoongesteld worden in de Kasteeltuin Assumburg.

Specificaties aanlevering foto’s: camera op hoogst mogelijke resolutie, liefst in raw. In verband met de grootte van de afdruk hebben we minimaal 5 mb foto’s nodig. U mag meerdere foto’s insturen( max. 3), tot 12 mb per keer kunt u mailen, zijn de bestanden zwaarder dan graag per Wetransfer.
Inzenden: kan vanaf april tot eind juni 2021.

Meld je aan via onderstaand contactformulier en stuur max. drie foto’s naar: jan.aardenburg@ziggo.nl. Deel jouw foto ook op instagram #dieheerlijkenatuur zodat iedereen kan zien hoe mooi de natuur is in onze omgeving!


  2-Handwerken

  Handwerken zoals breien, haken en borduren voor het rozenprieel en Koetshuijs;
  Drie workshops vanaf maand mei  bij het Koetshuijs door Marleen Lubbers van Creastudio Juf Wolle. Max. 10 deelnemers eigen bijdrage : €25,00 per persoon.
  Meld je aan via onderstaand formulier.

  Dit is een voorbeeld van de haaktechnieken die in de workshop aan bod komen.


   Zodra u zich heeft aangemeld ontvangt u een factuur. Na betaling ontvangt u een bevestiging van de deelname.

   3-Beeldenexpositie

   Beeldenexpositie van 6 regionale professionele kunstenaars die een aantal van hun werken tentoonstellen in de tuinen rondom het kasteel. curator ; Elly Tourney

   Opening expositie: Alle deelnemers worden uitgenodigd om bij de feestelijke opening deel aanwezig te zijn en dat zal begin augustus zijn.


   Social Media:

   https://www.facebook.com/Dieheerlijkenatuur

   Instagram: #dieheerlijkenatuur

   Projectteam:
   Ina Lieshout en Annelies Vessies – projectleiders en coördinatie
    
   Jan Aardenburg – adviseur fotografie vanuit ISOO

   Elly Tourney- curator beeldenexpositie

   Marleen Lubbers- docent handwerken

   Corry de Groot- voorzitter stichting kasteeltuinen
   Ina Ligthart- lid kunstcommissie stichting kasteeltuinen

   Dit project wordt ondersteund door de gemeente Heemskerk en de Stichting TriArcus die beide veel waarde hechten aan het behoud en zichtbaar maken van cultureel erfgoed.