‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt!’ 

Collegetoer is er voor iedereen die wat meer wil weten over een bepaald onderwerp of kunststroming. Kunstgeschiedenis, of een speciale vakdiscipline geeft verdieping en leidt tot betere resultaten. Soms wordt er samengewerkt met een speciale vakdocent.

Elke aflevering van Collegetoer bestaat uit een tweeluik met een ervaren gastdocent die een presentatie of uitleg geeft over zijn of haar discipline. Dat kan een kunstgeschiedenisdocent zijn of een fotograaf , een boswachter of een kunstenaar met een bepaalde manier van schilderen. Na deze introductie wordt er gewerkt aan een kunstopdracht in het atelier van De Blauwe Deur en deel twee wordt gegeven door de ervaren kunstdocent Annelies Vessies. Het tweeluik kan overdag of  ’s avonds gegeven worden, materialen zijn altijd bij de prijs inbegrepen.

 

Binnenkort:

De reis van de Nachtwacht! (11 juni 2019)

Tijd: 19.30 tot 22.00 | Kosten : € 10,- p.p. | Locatie: Atelier De Blauwe Deur

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het beroemdste schilderij van Rembrandt een grote zorg. Hoe moest dit werk uit de handen van de Duitsers blijven? Een presentatie en lezing over de geheime opslagplaatsen en de reis door Noord-Holland verzorgt door: Paula Beentjes en Annelies Vessies


Komend najaar 2019 ;
Amsterdamse gevels
De geschiedenis van Amsterdam en haar beroemde gevels. Daarna een praktijkles 

Botanisch tekenen
De natuur nabootsen met tekeningen van planten en bloemen.

Eerder geweest 2018

  • Impressionistisch schilderen
  • Landschap door de eeuwen heen.
  • Rembrandt; portret  en gebruik van licht en donker
  • Lino’s maken. Een masterclass lino-snedes maken.

Meld je aan voor Collegetour